A blogról...

Rövid leszek, hiszen elég egyértelmű, milyen bejegyzések fognak itt megjelenni, de...

De vezetőként tudom, hogy fontos a kommunikáció, így itt is megteszem. Nem szimpla menedzseri gondolatok fognak megjelenni, annál sokkal több. Menedzserképzés van ma Magyarországon a felsőoktatásban, vezetőképzés azt hiszem, nincs, legalábbis iskolarendszerben. Miért? Mert ezt nehezebb tanulni. Erre nem lehet tökéletes sablonokat húzni, emberekkel foglalkozni nem algoritmikus feladat, inkább heurisztikus (magatartás-tudomány).

Remélhetőleg egyre több olyan vezető lesz, akik az általam kategóriára bontott iránymutatók első 2 csoportjába sorolok, melyeket egy példán keresztül mutatnék be a jobb érthetőség érdekében.
Sok-sok gyakorlással, kitartással bárkiből lehet jó futó, akár kiemelkedő futó is, de ahhoz, hogy a világ elitjébe kerülj, ahhoz már képességek, készségek kellenek. Szóval ha nem is születtél vezetőnek, esélyed még van arra, hogy jó vezető legyél, de ez ahhoz, hogy Steve Jobs, kevés. Lehetsz igazán jó "iparos", követheted mások gondolatait, de ahhoz, hogy iránymutató, sztár (BCG mátrix) legyél, már nem biztos, hogy elég. Ne keseredj el, mint írtam, jó vezető még így is lehetsz. Csak egyet ne feledj, nem elég szimpla menedzsernek lenned. A csapatoddal is foglalkoznod kell...

A blog saját tapasztalatokról, gondolatokról, ötletekről fog szólni, így aki fordításokat, könyvbejegyzéseket vár, sajnos nem a jó "internetes naplót" keresi. Ilyenekkel tele az internet, több ezer oldal közül választhat. Én igyekszem példákkal, konkrétumokkal teleszőni a blogom. Kérdéseket, témákat, ötleteket szívesen fogadok privátban, igyekszem majd mindenre válaszolni, érdekesebbeket megjelentetni. Hogy milyen sűrűn lesznek bejegyzések? A napit nem tudom sem garantálni, sem vállalni. Tudom, hogy a sok látogatóhoz ez kell, és bár örülnék annak, hogy sokan olvasnátok, de ezt nem tudom vállalni. Iratkozzatok fel :)